Akcija!

Uroial

Original price was: 1.747,00 din..Current price is: 1.659,00 din..

UROIAL™ je jedinstvena kombinacija koja svojim sinergističkim dejstvom, antiandehezivnim, antiinflamatornim, protektivnim i regenerativnim, predstavlja efikasno rešenje u terapiji akutnih i ponovljenih upala mokraćne bešike i mokraćnih kanala.

Opis

UROIAL™ je jedinstvena kombinacija koja svojim sinergističkim dejstvom, antiandehezivnim, antiinflamatornim, protektivnim i regenerativnim, predstavlja efikasno rešenje u terapiji akutnih i ponovljenih upala mokraćne bešike i mokraćnih kanala.

Delovanje:

Uropatogene bakterije su glavni izazivači upale mokraćne bešike i mokraćnih kanala. Escheriha coli je je najčešća bakterija koja je izazivač urinarnih infekijce. Ove bakterije koriste fimbrije, fimbrije tip 1 i fimbrije tip P, kako bi se vezale za uroeptel – sluzokožu urinarnog trakta.

ANTIADHEZIVNO I ANTIINFLAMATORNO DEJSTVO

S&R PACs i D-MANOZA inhibiraju adheziju uropatogene bakterije Escherihe coli na urotelni epitel kompetitivnim putem vezujući se za fimbrije (tip 1 i P). Fimbrije tip 1 – osetljive na manozu i tip P – otporne na manozu a osetljive na PACs

S&R PACTM  patent je eksluzivna mešavina brusnice koja kombinuje suvi ekstrakt sa prahom celog ploda obezbeđuje iskoristljivost svih aktivnih komponenti prisutnih u fitokompleksu bogatom ne samo protocijanidima veći i organiskim kiselinama, flavonidima, vitaminom C, katehinima i triterpenima.

S&R PACs su tip A PAC koje su farmakoliški aktivne na bakterijekse fimbrije (tip P).

S&R PACs mešavina omogućuje da se anti-adhezivno dejstvo kombinuje sa anti-inflamatornim dejstvom, zahvaljujući prisustvu organskih kiselina kao što su fenolne kiseline i njeni derivati, koje su sposobne da inhibiraju inflamatorni odgovor i posreduju u oslobađanju pro-inflamatornih citokina.

D – MANOZA je jednostavan šećer koji jednom apsorbovan u organizam se ne koristi, već se eliminacijom putem bubrega dostiže povišene koncentracije u urinarnom traktu u kojima ispoljava svoje antibakterijsko dejstvo. Ima visok afinitet za Fimbrije tipa 1 (osetljive na manozu), jer je njegova struktura veoma slična mestu vezivanja ćelijskih receptora za glikoprotein.

PROTEKTIVNO I ANTIOKSIDATIVNO DEJSTVO

HIJALURONSKA KISLEINA i HONDROITIN SULFAT predstavljaju glavne molekule koji čine glikozoaminoglikane (GAG), polisaharide koji ravnomerno pokrivaju urotel, koji sprečavaju toksično dejstvo molekula iz urina na epitel mokraćnih kanala.
Ako se uzimaju oralno, mehanizom intestinalne aposrpcije i bubrežene eliminacije, dospevaju u odgovarajućoj koncentraciji u bešiku gde obnavljaju urotel čak u slučajevima intersticijalnog cistitisa.

*INTERSTICIJALNI CISTSIS je hronični sindrom koji karakteriše progresivno uništavanje površnog sloja mokraćne bešike koji se sastoji od GAG-a.

VITAMIN C ima poznato antioksidativno dejstvo koje pomaže u jačanju odbrane organizma. Snižavanjm pH urina povećava njegovu kiselost a samim tim doprinosi stvaranju nepovoljnog okruženja za proliferaciju bakterija

Dokazana klinička efikasnost:

Sastav:

Aktivni sastojci

2 stik kesice

(dnevna doza)

 

% NRV*

D-manoza

1000 mg

/

S&R PACTM

(mešavina praha ploda i ekstrakta brusnice Vaccinium macrocarpon)

od kojih proantocijanidina PAC

250 mg

 

72 mg

/

 

 

/

Hondroitin sulfat

200 mg

/

Vitamin C

120 mg

150

Hijaluronska kiselina

100 mg

/

Kada i kako se koristi:

  • U terapiji Cistitisa kao pomoćno sredstvo uz antibiotike:

Dve kesice dnevno rastopiti direktno u ustima tokom 7 dana a potom jednu kesicu dnevno najmanje nedelju dana.

  • U profilaksi kod pacijenata sklonim čestim urinarnim infekcijama:

Jednu kesicu dnevno rastopiti direktno u ustima najmanje 14 dana.

UROIAL™ ne sadrži gluten i laktozu. Može se koristiti i tokom trudnoće.

Upozorenje:

Ne koristiti proizvod u slučaju poznate preosetljivosti na bilo koji sastojak. Proizvod sadrži poliole, prekomerna konzumacija može imati laksativno dejstvo.

Pakovanje:

14 oridisperziblnih kesica