Akcija!

New Iron®

Original price was: 1.881,00 din..Current price is: 1.787,00 din..

New Iron® predstavlja biscglicinatni kompleks gvožđa sa dodatkom vitamina B12, folne kiseline i vitamina C. Odabrana kombinacija za trudnice, sportiste i osobe sa rizikom od nedostatka gvožđa različitog porekla. Za normalno stvaranje crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina.
New Iron predstavlja odabranu kombinaciju za trudnice, sportiste i osobe sa rizikom od nedostatka gvožđa različitog porekla (brz fizički razvoj, adolescenicija, menstrualno krvarenje, vegeterijanska i veganska ishrana).

Vrsta ,

Opis

New Iron® predstavlja glycin-aminoacid helatni kompleks gvožđa sa dodatkom vitamina B12, folne kiseline i vitamina C sa sledećim superiornim karatkteristikama:

Mali i stabilni molekuli bez jonskog naboja što ovaj kompleks čini otpornim na dejstvo želudačne kiseline i enzima, te omogućuje dalju nesmetanu resorpciju u tankom crevu. Nema neželjenih efekata kao što su mučnina, konstipacija i problemi sa varenjem u poređenju sa gvožđe-sulfatom čija primena je često povezana sa ovim neželjenim efektima. 70-75% bolja apsorpcija i četiri puta veća bioraspoloživost u odnosu na sulfatni oblik gvožđa. Nije inhibirana apsorpcija drugih vitamina i minerala.

U svom sastavu ima folnu kiselinu i vitamin B12. Anemija je uzrokovana nedostatkom gvožđa, vitamina B12 i folne kiseline, pa je važno uzeti sve tri komponente u isto vreme. U svom sastavu ima i vitamin C koji dodatno poboljšava apsorpciju gvožđa. Obloga kapsula je napravljena od hidroksipropil – metilceluloze (HPMC) što ih čini pogodnim i za vegetarijance i vegane.

1 kapsula sadrži:

– Vitamin C   180mg

– Gvožđe   180 mg

– Folna kiselina   400μg

– Vitamin B12   9μg

Način upotrebe: deca starija od 14 godina i odrasli 1 kapsula dnevno sa vodom ili sokom.