Akcija!

Genante

Original price was: 2.796,00 din..Current price is: 2.515,00 din..

Iz S&R Research na osnovu nauke o humanoj reprodukciji
– Mitohondrijalni energetski booster –

Specifičan pristup lečenju infertiliteta parova

 • REVIFAST® tehnologija
 • Patentirana formula sa produženom apsorpcijom
 • Specifičan mehanizam delovanja „mitohondrijalni energetski booster“
 • Podržano pretkliničkim i kliničkim studijama

GenanteTM je inovativni proizvod razvijen na osnovu nauke o humanoj reprodukciji, baziran na Revifast® tehnologiji, koji deluje na mitohondrije reproduktivnih ćelija muškaraca i žena kao energetski booster i predstavlja jedinstveno specifično terapijsko rešenje infertiliteta parova.

Opis

Iz S&R Research na osnovu nauke o humanoj reprodukciji
– Mitohondrijalni energetski booster –

Specifičan pristup lečenju infertiliteta parova

 • REVIFAST® tehnologija
 • Patentirana formula sa produženom apsorpcijom
 • Specifičan mehanizam delovanja „mitohondrijalni energetski booster“
 • Podržano pretkliničkim i kliničkim studijama

GenanteTM je inovativni proizvod razvijen na osnovu nauke o humanoj reprodukciji, baziran na Revifast® tehnologiji, koji deluje na mitohondrije reproduktivnih ćelija muškaraca i žena kao energetski booster i predstavlja jedinstveno specifično terapijsko rešenje infertiliteta parova.

Koristi se u slučajevima:

 • ženskog i muškog infertiliteta
 • parova koji posećuju IVF ustanove u prekoncepciji
 • u post-dijaganostičkom periodu
 • tokom „priming“ faze u IVF tretmanu

Delovanje:

Genante u svom sastavu sadrži kombinaciju patenta REVIFAST® i trans-reservatrol.

Resveratrol je polifenol čiji je glavni izvor pokožica grozda koji biljka sintetiše kao odgovor na gljivične infekcije koje izaziva siva plesan ili prilikom izlaganja ultraljubičastom zračenju. Resveratrol se nalazi još i u bobičastom voću, kikirikiju, plodu duda. Bogat izvor resveratrola je i koren biljke Polygonum cuspidatum, koji se tradicionalno koristi kod srčanih oboljenja.

Resveratrol ima mnogobroja korisna svojstva među kojima je najpoznatiji po antioksidativnom antiinflamatornom dejstvu. Pored toga, poboljšava metabolički profil, povećava sintezu azot oksida, inhibira oksidaciju LDL holesterola i inhibira metabolizam arahidonske kiseline. Pokazuje  antiproliferativnu aktivnost a ima i antikancerogeno delovanje.

Pored napred pomenutih korisnih svojstava, reservatrol obavlja veoma važne biološke funkcije u ljudskoj reprodukciji kao što je inhibiranje proizvodnje androgena. Obzirom da je bezbedan za primenu u trudnoći, njegovom primenom se smanjuje pojava gestacijskog dijabetesa, preeklampsija i ponovljenih pobačaja.

Glavna uloga reservatrola – modulacija ćelijske energije

Reservatrol:

 • poboljšava ćelijski energetski balans aktivacijom dva važna ćelijska medijatora, SIRT1 i AMPK, koji su važni faktori u homeostazi energije ćelije. Svaki poremećaj ove homeostaze aktivira povratnu veze posredovanu mitohondrijama.
 • aktivira SIRT1 (NADH2 zavisna deacitilaza), koji je sposoban da programira ćelijski energetski metabolizam pomoću regulacije transkripcije gena pGC-1α, glavnog regulatora mitohondijalne metaboličke aktivnosti.

Reservatrol poboljšava mitohodnrijalnu funkciju tako što:

 • utiče na biogenezu mitohondrija
 • vrši optimizaciju mitohondrijalnog potencijija
 • utiče na produkciju ATP

Resveratrol predstavlja terapeutsku mogućnost za optimizaciju metaboličke aktivnosti mitohondrija.

Mitohondrije imaju centralnu ulogu u reprodukciji muškaraca i žena

U muškoj plodnosti mitohondrije su visoko lokalizovane u vratu spermatozoida. Imaju važnu ulogu u spermatogenezi, mejozi, kapacitetu sperme i pokretljivosti spermatozida. Naučno je dokazano da postoji jaka korelacija između pokretljivosti spermatozoida i mitohondrijalnog potencijala.

Mitohondrije u ženskoj plodnosti imaju veliki značaj

Broj mitohondrija se dramatično povećava kako se jajne ćelije razvijaju, prelazeći sa oko 5-10 x 103 na 1-5 x 105 mitohondrija u fazi II. Ovo povećanje se dešava zbog ispunjenja energetskih zahteva začeća kao i podrške ranom razvoju embriona.

Ključna ulogu mitohondrije imaju u ranim fazama embrionalnog razvoja, efikasnom sazrevanju oocita, u svim procesima mejotičke deobe i formiranja vretena, prenosu mitohondrijalnog genoma (mtDNK) i predstavljaju glavni doprinos u embriogenezi.

Mitohondrijalne funkcije se značajno menjaju sa godinama starosti žena što utiče na: nestabilnost i loš kvalitet mtDNK, pogoršanje kvaliteta oocita, smanjenu sposobnost oocita kao i na prenos mitohondrijalnih abnormalnosti.

REVIFAST® tehnologija

Resveratrol je jedva bioraspoloživ zbog smanjene apsorpcije koja je posledica njegove niske rastvorljivosti u vodi. Samim tim, povećanje bioraspoloživosti resveratrola je neophodno kako bi se iskoristio pravi farmakološki i zdravstveni potencijal ovog polifenola.

REVIFAST® patent je formulacija zasnovana na trans-resveratrolu podržanom na matrici magnezijum hidroksida koja efikasno rešava problem rastvorljivosti resveratrola, značajno povećavajući njegovu brzinu rastvaranja, rastvorljivost i samim tim bioraspoloživost.

GENANTETM zahvaljujući kombinaciji resveratrola sa BRZOM (REVIFAST) i SPOROM (čisti resveratrol) apsorpcijom, produžava vreme apsorpcije koja omogućava dostizanje maksimalne koncentracije u plazmi sposobne da poboljša mitohondrijalnu aktivnost ćelija uključenih u reproduktivni proces.

GENANTETM sadrži vitamine grupe B i vitamin D3 koji su veoma važni za fertilitet

Extrafolat-S

 • je biološki aktivna forma folne kiselina, koja zaobilazi MTHFR polimorfizme odgovorne za smanjenu aktivnost enzima MTHFR čime efikasno smanjuje hiperhomocisteinemju. Folati doprinose rastu majčinog tkiva tokom trudnoće, imaju ulogu u procesu deobe ćelija, doprinose normalnoj sintezi aminokiselina i normalnom metabolizmu homocisteina, normalnoj funkciji imunog sistema, normalnoj psiholoskoj funkciji i smanjenju umora i iscrpljenosti. Zajedno sa vitaminom B12, folna kiselina je od vitalnog značaja za formiranje normalnih crvenih krvnih ćelija i ćelijsku deobu.

Vitamin B6

 • je zajednički naziv za piridoksin, piridoksal i piridoksamin, koji preko svojih metabolički aktivnih oblika učestvuju u velikom broju enzimskih reakcija, narocito u metabolizmu aminokiselina. Hipotalamus koji oslobađa polne hormone je veoma osetljiv na deficit vitamina B6. Vitamin B6 je regulator hormona i doprinosi ravnoteži hormona estrogena i progesterona.

Vitamin B12

 • Aktivni oblik vitamina B12 u citoplazmi je metilkobalamin koji deluje kao koenzim metionin-sintetaze koja prenosi metil grupu sa homocisteina na metionin. Aktivni oblik u mitohondrijama je adenozilmetionin koji je od značaja za energetski metabolizam. Vitamin B12 je neophodan za mijelinizaciju nervnih ćelija i održavanje normalnih funkcija centralnog nervnog sistema. Ima ulogu kao i u procesu deobe ćelije i za sintezu DNK i RNK. Prema nedavnim studijama, problemi muškog infertilita mogu biti povezani sa B12 hipovitaminozom.

Vitamin D

 • je liposolubilni vitamin koji je neophodan za regulisanje metabolizma kalcijuma u organizmu. Neophodan je za resorpciju kalcijuma iz digestivnog trakta, za njegovu ugradnju u kosti i zube, kao i za održavanje koncentracije kalcijuma u krvi. Osim toga, vitamin D poseduje imunomodulatoma svojstva. Ima veliki značaj za deobu ćelija i održavanje normalne funkcije mišića kao i u muškoj i ženksoj plodnosti.

Sastav:

Aktivni sastojci
1 tableta
% NRV*
2 tablete
% NRV*
Revifast® – ekstrakt korena Poligonum – cuspidatum
Siebold & Zucc od čega
trans-resveratrol

80 mg

 

24 mg

/

160 mg

 

48 mg

/
Trans-resveratrol
51 mg
/
102 mg
/
Vitamin B6
0,7 mg
50
1,4 mg
100
Vitamin B12
1,25 μg
50
2,5 μg
100
Folna kiselina
200 μg
100
400 μg
200
Vitamin D
12,5 μg
250
25 μg
500

*NRV nutritivna referentna vrednost

Način primene

Uzeti 1 do 2 tablete dnevno sa vodom, poželjno na prazan stomak, u trajanju od najmanje 3 meseca.